Salsa ananasowa - Pineaplle salsa - przepis
Salsa ananasowa - Pineaplle salsa:
- 1 świeży dojrzały ananas
- 1 czerwona długa papryka
- 1 czerwona cebula
- 1 ciemnoczerowna długa papryka
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki lub kolendry
- szczypta kminu rzymskiego
- szczypta imbiru mielonego
- oliwa
- Oczyszczone papryki, cebulę pokrojoną w cząstki skropiłam oliwa i grillowałam razem z cząstkami obranego ananasa do momentu aż się lekko zwęgliły.
- Ugrillowane warzywa pokroiłam w dużą kostkę.
- Doprawiłam do smaku solą, sokiem z limonki, szczyptą kuminu, szczyptą imbiru, wymieszałam.
- Salsa gotowa.
Przepis kuchni meksykańskiej
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.