Jadacie papaję? nie wiem jakie gatunki są tam gdzie rosną ale te które są w naszym sklepie idealnie nadają się zarówno do dań wytrawnych jak i słodkich. Miąższ mają delikatny i lekko słodkawy, idealny do koktajli ale i do deserów, popróbujcie. Dzisiaj pianka, pyszna i zdrowa, idealna do kawy, polecam.
Pianka z papai - przepis
Pianka z papai składniki: foremka 23 x 15 cm
- 350 ml śmietanki 30 % dobrze schłodzonej
- 150 ml śmietanki 36 % dobrze schłodzone
- 2 łyżki ksylitolu
- 1 śmietanfix
- 3 łyżki żelatyny
- 1/2 szklanki wody
- 350 g pulpy z papai - 1 sztuka
- Obrałam owoc i zmiksowałam na pulpę, odłożyłam do polania.
- Obie śmietany wymieszałam z ksylitolem i śmietanfixem i ubiłam na sztywną pianę.
- Dodałam pulpę z papai.
- Żelatynę namoczyłam w wodzie i jak napęczniała podgrzałam do rozpuszczenia.
- Wlałam do masy z papai, wymieszałam a potem przelałam do foremki wyłożonej folią spożywczą.
- Wstawiłam do lodówki na 2 godziny.
- Przed podaniem polałam sosem z papai.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.