Pewnie przepisów na faszerowane jaja tyle jest co ich robiących. Ja dziś zapraszam na moją wersję faszerowanych jaj, pysznych i szybko znikających. Ktoś chętny?
Jajka faszerowane - przepis
Jajka faszerowane składniki:
- 8 jaj ugotowanych na twardo
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanej rzeżuchy
- 3 łyżki majonezu curry
- 1 łyżka chrzanu tartego
- sól morska
- pieprz czarny
- olej do smażenia
- bułka tarta do obtoczenia
- Jaja wyszorowałam i ugotowałam na twardo, wystudziłam.
- Teraz ostrym nożem poprzekrawałam jaja na połówki wzdłuż i wyjęłam łyżką jaja tak aby nie uszkodzić skorupek.
- Posiekałam jaja i dodałam do nich zioła, majonez i chrzan, wymieszałam dokładnie.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Skorupki ponownie napełniłam ale teraz pastą jajeczną, wygładziłam wierzch, umoczyłam w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju aż się zrumieniły.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.