środa, 16 kwietnia 2025

Jajka faszerowane

 Pewnie przepisów na faszerowane jaja tyle jest co ich robiących. Ja dziś zapraszam na moją wersję faszerowanych jaj, pysznych i szybko znikających. Ktoś chętny? 
Jajka faszerowane - przepis

Jajka faszerowane składniki:
  • 8 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej rzeżuchy
  • 3 łyżki majonezu curry
  • 1 łyżka chrzanu tartego
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do obtoczenia
Jajka faszerowane przygotowanie:
  • Jaja wyszorowałam i  ugotowałam na twardo, wystudziłam.
  • Teraz ostrym nożem poprzekrawałam jaja na połówki wzdłuż i wyjęłam łyżką jaja tak aby nie uszkodzić skorupek.
  • Posiekałam jaja i dodałam do nich zioła, majonez i chrzan, wymieszałam dokładnie.
  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
  • Skorupki ponownie napełniłam ale teraz pastą jajeczną, wygładziłam wierzch, umoczyłam w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju aż się zrumieniły.
Smacznego
Przepis własny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger