piątek, 25 kwietnia 2025

Chrupiące naleśniki

 Takie naleśniki idealnie nadają się zarówno na ostro jak i słodko. Idealnie się zwijają i mają do tego chrupiące brzegi. Ja lubię je zajadać z dżemem i owocami ale tutaj z serem będą znakomite a także z nadzieniem na ostro, do krokietów. Spróbujcie koniecznie.
Chrupiące naleśniki - przepis

Chrupiące naleśniki składniki: 8 - 10 naleśników
  • 2 jaja
  • 120 - 130 g mąki pszennej T 650
  • 1 szklanka mleka
  • 1 czubata łyżka masła
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki wody gazowanej
  • olej do smażenia

Chrupiące naleśniki przygotowanie:
  • Rozpuściłam masło, wystudziłam.
  • Jaja ubiłam z odrobina soli i dodałam mleko a także rozpuszczone masło.
  • Na koniec dodałam mąkę i dokładnie wymieszałam.
  • Ciasto odstawiłam na 30 minut aby odpoczęło.
  • Potem smażyłam naleśniki - ja na patelni bez tłuszczu a jeśli nie macie takiej patelni to dajcie odrobinę oleju.
  • Smażyłam naleśniki z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam z pastą z brzoskwiń i malin z borówkami.
Smacznego
Przepis z archiwum

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger