Takie naleśniki idealnie nadają się zarówno na ostro jak i słodko. Idealnie się zwijają i mają do tego chrupiące brzegi. Ja lubię je zajadać z dżemem i owocami ale tutaj z serem będą znakomite a także z nadzieniem na ostro, do krokietów. Spróbujcie koniecznie.
Chrupiące naleśniki - przepis
Chrupiące naleśniki składniki: 8 - 10 naleśników
- 2 jaja
- 120 - 130 g mąki pszennej T 650
- 1 szklanka mleka
- 1 czubata łyżka masła
- szczypta soli
- 1/2 szklanki wody gazowanej
- olej do smażenia
- Rozpuściłam masło, wystudziłam.
- Jaja ubiłam z odrobina soli i dodałam mleko a także rozpuszczone masło.
- Na koniec dodałam mąkę i dokładnie wymieszałam.
- Ciasto odstawiłam na 30 minut aby odpoczęło.
- Potem smażyłam naleśniki - ja na patelni bez tłuszczu a jeśli nie macie takiej patelni to dajcie odrobinę oleju.
- Smażyłam naleśniki z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z pastą z brzoskwiń i malin z borówkami.
Przepis z archiwum
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.