To danie powstało całkiem przypadkiem 😉jak większość w mojej kuchni zresztą. Miałam twaróg i słoiczek marynowanych opieniek i dzięki temu po chwili zajadaliśmy smakowite śniadanie. Mało pracy, dużo radości z jedzenia, zachęcam do spróbowania.
Twaróg z sosem sojowym i grzybkami - przepis
Twaróg z sosem sojowym i grzybkami składniki:
- 400 g twarogu półtłustego
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 szalotka
- 2 ogórki kiszone
- 1/2 słoiczka małych grzybków marynowanych - u mnie opieńki
- Wymieszałam majonez, jogurt i sos sojowy na gładki sos.
- Drobniutko posiekałam ogórki i cebulkę.
- Twaróg pokroiłam w plastry ok. 1 cm i ułożyłam na talerzu.
- Całość polałam sosem, posypałam szalotką i ogórkami.
- Na wierzchu ułożyłam grzybki i zajadamy.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.