Piękne, aromatyczne, smakowite, pożywne i odżywcze. Takie jest moje dzisiejsze danie. Pracy przy nim mało a zapewniam że każdy chciałby zjeść coś tak pysznego i ładnego. Można zajadać na śniadanie, obiad czy kolację, zapakować do pracy a potem odgrzać albo zjeść na zimno.
Koperty szpinakowo - jajeczne - przepis
Koperty szpinakowo - jajeczne składniki: 3 porcje
- ok. 100 g szpinaku świeżego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- sól morska
- 3 tortille pełnoziarniste 25 cm
- 3 jaja
- 3 łyżeczki masła klarowanego
- 3 łyżki startego sera czerwony cheddar
- 3 gałązki świeżego oregano
- 1 gałązka estragonu
- sól morska
- płatki chili
- Najpierw podsmażyłam listki szpinaku na oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
- Nie za długo, tylko do zwiędnięcia liści szpinaku.
- Na patelni rozpuściłam łyżeczkę masła klarowanego.
- Ułożyłam placek tortilli.
- Rozłożyłam 1/3 podsmażonego szpinaku.
- Posypałam tortillę świeżymi listkami ziół.
- Na ziołach umieszczam rozbite jajo.
- Miałam jaja z dwoma żółtkami, kupione od zaprzyjaźnionej pani na ryneczku.
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.