Będzie dzisiaj pyszne śniadanie bo taki omlet to bomba białkowo - witaminowa. A do tego bardzo pożywny i odżywczy. Robi się go szybciutko bo ostatnio tylko takie robię, szybkie i pyszne. Zapraszam do kuchni.
Twarogowy omlet z budyniem - przepis
- 150 g twarogu półtłustego
- 2 jaja
- szczypta soli
- 40 g proszku budyniu waniliowego
- 3 łyżki skyru naturalnego
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- olej do smażenia
- serek waniliowy do podania
- powidła śliwkowe do podania
- Oddzieliłam żółtka od białek.
- Białka ubiłam na sztywną pianę.
- Twaróg zmiksowałam z żółtkami jaj, dodałam sól, budyń, cukier i skyr, proszek do pieczenia, dokładnie zmiksowałam.
- Teraz dodałam pianę z białek i delikatnie wmieszałam ją w masę.
- Smażyłam omlet na odrobinie oleju z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z serkiem waniliowym i powidłami śliwkowymi.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.