Tym razem szybko, jeszcze szybciej i bardzo smacznie. Potrzebne tylko mango, ricottę i mascarpone i gotowe. No jeszcze trzeba pomieszać i schłodzić to wtedy jest jeszcze smaczniejsze. Będzie smakowało, zróbcie, popróbujcie.
Serniczki mango z pucharkach z cytryną - przepis
Serniczki mango w pucharkach z cytryną składniki: 2 sztuki
- 1 dojrzałe mango
- 250 g ricotty
- 250 g mascarpone
- 2 łyżeczki startej skórki cytrynowej
- Obrałam mango i pokroiłam w kostkę, zmiksowałam.
- Do miski dodałam mascarpone, ricottę i 3/4 zmiksowanego mango.
- Całość zmiksowałam na gładki krem.
- Przełożyłam do pucharków, na wierzchu położyłam resztę mango i posypałam startą skórką cytrynową.
- Można zajadać od razu lub schłodzić.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.