Kluski, kluchy, pyzy jak je zwał tak zwał ważne że są przepyszne. Idealnie nasycą żołądek i sprawią że organizm będzie zadowolony czyli uśmiechał się z mnóstwem energii. Kluchy robi się szybko i są tak dobre że znikają jeszcze szybciej. Polecam do zrobienia.
Kluski twarogowe z orzechami - pyzy z orzechami - przepis
Kluski twarogowe z orzechami - pyzy z orzechami składniki: 13 sztuk dużych pyz
- 600 g twarogu półtłustego
- 2 jaja
- szczypta soli
- 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
- 3/4 szklanki mąki pszennej T 650
Farsz:
- 100 g orzechów Pekan
- 2 łyżki miodu kremowego z malinami
Dodatkowo:
- masło do polania
- miód do polania
- Orzechy posiekałam i połączyłam z miodem, ja użyłam kremowego z malinami, użyjcie swojego ulubionego.
- Rozgniotłam twaróg palcami, można zetrzeć na tarce lub ugnieść tłuczkiem do ziemniaków.
- Dodałam jaja, wymieszałam i dodałam sól i obie mąki, szybko zarobiłam ciasto.
- Podzieliłam ciasto na 13 kawałków i z każdego zrobiłam placuszek, nałożyłam farsz i zlepiłam a potem zrobiłam kulę.
- Gotowałam kluski w osolonej wodzie od momentu wypłynięcia 2 minuty.
- Podałam z rozpuszczonym masłem, polane miodem.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.