Będzie szybko, będzie pysznie i zniknie też szybko. Potrzebne będzie tutaj mascarpone czekoladowe i śmietanka a także krakersy. Ja miałam włoskie krakersy dmuchane ale jak najbardziej mogą być zwykłe, będzie ok. Potem na trochę do lodówki i można zajadać.
Czekoladowa pianka - przepis
Czekoladowa pianka składniki: forma 24 x 18 cm
- 100 g krakersów włoskich dmuchanych ew. zwykłych
- 300 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki erytrytolu
- 250 g mascarpone czekoladowego
- cukier puder do posypania
- Śmietanka i mascarpone powinny być dobrze schłodzone.
- Śmietankę ubiłam na sztywną pianę z erytrytolem.
- Mascarpone ukręciłam aż stało się gładkie i dodawałam po trochu ubita śmietankę miksując aby ser połączył się z nią.
- Teraz zaczniemy składanie.
- Dno formy wyłożyłam papierem do pieczenia aby było łatwiej wyjąć potem z formy.
- Na dnie ułożyłam krakersy.
- Potem wyłożyłam połowę kremu i znowu krakersy a tą samą stronę co na dnie aby było łatwo kroić.
- Na druga warstwę krakersów poszła druga część kremu i znowu na wierzchu krakersy.
- Nakryłam deser folią spożywczą i wstawiłam na 12 godzin do lodówki aby krakersy zmiękły.
- Przed podaniem posypałam cukrem pudrem.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.