czwartek, 2 stycznia 2025

Piernikowe pankejki z dżemem z dyni

 Na poświąteczne śniadanie te placuszki będą idealne. Lekkie, pachnące jeszcze świętami z dyniowym dżemem, przepychota. Każdy chciałby takiego śniadania na dobry początek dnia. Są pulchne, pyszne i szybko się je robi a potem szybko znikają.
Piernikowe pankejki z dżemem z dyni - przepis
 
Piernikowe pankejki z dżemem z dyni przygotowanie:
  • 150 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki maślanki
  • 1 jajo
  • 1/2 szklanki mąki migdałowej
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 szklanka mąki pszennej T 500
  • 1 łyżka ksylitolu
  • dżem z dyni do podania
Piernikowe pankejki z dżemem z dyni przygotowanie:
  • Wymieszałam serek z maślanką i jajem. 
  • Teraz dodałam przyprawę do piernika, obie mąki, ksylitol, sodę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszałam.
  • Smażyłam pankejki na suchej patelni z obu stron na złoty kolor .
  • Podałam z dżemem z dyni.
Smacznego
Przepis własny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger