Na poświąteczne śniadanie te placuszki będą idealne. Lekkie, pachnące jeszcze świętami z dyniowym dżemem, przepychota. Każdy chciałby takiego śniadania na dobry początek dnia. Są pulchne, pyszne i szybko się je robi a potem szybko znikają.
Piernikowe pankejki z dżemem z dyni - przepis
Piernikowe pankejki z dżemem z dyni przygotowanie:
- 150 g serka homogenizowanego waniliowego
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki maślanki
- 1 jajo
- 1/2 szklanki mąki migdałowej
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1 szklanka mąki pszennej T 500
- 1 łyżka ksylitolu
- dżem z dyni do podania
- Wymieszałam serek z maślanką i jajem.
- Teraz dodałam przyprawę do piernika, obie mąki, ksylitol, sodę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszałam.
- Smażyłam pankejki na suchej patelni z obu stron na złoty kolor .
- Podałam z dżemem z dyni.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.