Dziś przedstawiam inną wersję placków ziemniaczanych jako urozmaicenie obiadu, śniadania czy kolacji. Ścieramy ziemniaki, dodajemy mąki, rozgrzewamy gofrownicę na największą moc i po kilkunastu minutach zajadamy chrupiące gofry ziemniaczane. Są przepyszne a u mnie jak zwykle z cukrem. Tak jadałam jako mała dziewczynka i tak mi zostało. Zapraszam.
Gofry ziemniaczane - przepis
Gofry ziemniaczane składniki:
- 500 g obranych ziemniaków
- 1 jajo
- 30 g mąki ziemniaczanej
- 60 g mąki ryżowej
- szczypta soli
- Ziemniaki starłam na tarce o drobnych oczkach.
- Dodałam jajo i obie mąki a także sól.
- Wymieszałam całość, nagrzałam gofrownicę na największą moc i nakładałam porcje masy.
- Piekłam tak jak zwykłe gofry.
- Zaleta takiego pieczenia jest to że nie potrzeba tutaj tłuszczu, ewentualnie tylko pędzelkiem posmarować gofrownicę.
- My oczywiście albo same albo z cukrem, nie ma innej opcji.
- A u Was jak się jada placki?
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.