Curry, danie kuchni hinduskiej gdzie warzywa bądź mięso czy ryby pływają w sosie. Tak jest i tutaj, boczniaki, padrony zanurzone w mleczku kokosowym podane z tortellini. Czyli taki mix kulturowo - kulinarny. Efekt, przepyszna potrawa na talerzu. Danie z serii czyścimy lodówkę. Zapraszam.
Curry z boczniakami i mleczkiem kokosowym - przepis
Curry z boczniakami i mleczkiem kokosowym składniki:
- 250 g boczniaków
- 250 g papryczek padron
- 250 g ugotowanych tortellini - u mnie z serem
- 2 łyżki oliwy
- 200 ml mleczka kokosowego
- 1 łyżeczka kurkumy
- sól morska
- szczypta grysu chili
Curry z boczniakami i mleczkiem kokosowym przygotowanie:
- Ugotowałam tortellini, odcedziłam.
- Papryczki padron pokroiłam w paski po skosie razem z nasionami.
- Boczniaki pokroiłam wzdłuż blaszek na paski.
- Na oliwie podsmażyłam boczniaki bez soli i nie mieszałam wtedy ładnie się zrumienią.
- Zdjęłam z patelni a na patelnię włożyłam padrony, podsmażyłam.
- Teraz dodałam boczniaki z powrotem, kurkumę, sól i grys chili, zagotowałam.
- Dodałam mleczko kokosowe i gotowałam przez 6 minut.
- Włożyłam pierożki, wymieszałam i zajadaliśmy.
Smacznego
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.