Trochę siekania, chwila mieszania i smażyłam pyszne, aromatyczne placuszki. Są zdrowe, odżywcze, zieloniutkie a kolorów nam w grudniu trochę brak. Zajadałam na obiad z sosem jogurtowym. Można je zjeść na śniadanie czy można je zabrać do pracy, zachęcam.
Placuszki porowe z brukselką - przepis
- 1 duży por
- 2 białe papryki
- 100 g brukselki
- sól morska
- 2 jaja
- 1/2 szklanki mąki pszennej T 650
Sos:
- 400 g jogurtu naturalnego
- 3 gałązki świeżego oregano
- 1/2 łyżeczki oregano suszonego
- sól morska
- 2 żabki czosnku
Placuszki porowe z brukselką przygotowanie:
- Można składniki posiekać drobniutko a ja użyłam tutaj malaksera i rozdrobniłam składniki na drobno.
- Dodałam do mieszaniny warzyw sól, jaja, wymieszałam.
- Potem dodałam mąkę i dokładnie wymieszałam.
- Na rozgrzany olej nakładałam porcje masy i smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Jogurt wymieszałam z solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz listkami świeżego oregano i dodałam suszone oregano, wymieszałam.
- Podałam placki z sosem.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.