Taka pasta będzie idealna na przyjęcie sylwestrowe więc tym bardzo zachęcam do zrobienia. Ja użyłam do podania lawasze ale można dać podpłomyki czy macę, będzie znakomicie. A mogą też być krakersy. Pastę robi się szybko, jest smakowite, aromatyczna i odżywcza.
Pasta z pstrąga, awokado i jajek - przepis
Pasta z pstrąga, awokado i jajek - składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 1 wędzony pstrąg
- 3 jaja ugotowane na twardo
- sok z cytryny
- 2 łyżki majonezu - ja użyłam wege
- pieprz czarny
Do podania:
- roszponka
- lawasze
- Jaja ugotowałam, wystudziłam, obrałam i zgniotłam widelce.
- Awokado obrałam, skropiłam sokiem z cytryny, zmiażdżyłam widelcem.
- Pstrąga obrałam i porwałam na drobne kawałeczki.
- Wszystko razem wymieszałam, dodałam sól i pieprz, majonez do smaku a także ewentualnie sok z cytryny.
- Lawasze pokroiłam na kwadraty i podpiekłam na suchej gałęzi.
- Podałam z roszponką i lawaszami.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.