niedziela, 29 grudnia 2024

Pasta z pstrąga , awokado i jajek

 Taka pasta będzie idealna na przyjęcie sylwestrowe więc tym bardzo zachęcam do zrobienia. Ja użyłam do podania lawasze ale można dać podpłomyki czy macę, będzie znakomicie. A mogą też być krakersy. Pastę robi się szybko, jest smakowite, aromatyczna i odżywcza. 
Pasta z pstrąga, awokado i jajek - przepis

Pasta z pstrąga, awokado i jajek - składniki:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 wędzony pstrąg
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki majonezu - ja użyłam wege
  • pieprz czarny
Do podania:
  • roszponka
  • lawasze

Pasta z pstrąga, awokado i jajek przygotowanie:
  • Jaja ugotowałam, wystudziłam, obrałam i zgniotłam widelce.
  • Awokado obrałam, skropiłam sokiem z cytryny, zmiażdżyłam widelcem.
  • Pstrąga obrałam i porwałam na drobne kawałeczki.
  • Wszystko razem wymieszałam, dodałam sól i pieprz, majonez do smaku a także ewentualnie sok z cytryny.
  • Lawasze pokroiłam na kwadraty i podpiekłam na suchej gałęzi.
  • Podałam z roszponką i lawaszami.
Smacznego
Przepis własny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger