Jesienią dobrej zupy nigdy dość bo ona i nasyci i rozgrzeje i pachnie obłędnie a także wywoła uśmiech na twarzy. Może i na zdjęciach nie wygląda tak jak w rzeczywistości ale zapewniam że jest przepyszna. Dlatego zachęcam do spróbowania. A jeśli ktoś chciałby spróbować innej zupy to dużo przepisów znajdzie na blogu, zachęcam.
Jesienna zupa - przepis
Jesienna zupa - przepis
- 1000 ml wody
- porcja rosołowa z kurczaka
- sól morska
- 300 g brukselki
- 200 g pieczarek
- 1 puszka 400 g czarnej fasoli
- 4 średnie ziemniaki
- 2 marchwie
- 4 pomidory
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka soli swanskiej
- mięso z porcji rosołowej
- sól morska pieprz
- Najpierw pomidory pokroiłam w kostkę, ja ze skórką ale jeśli nie lubicie obierzcie pomidory.
- Wrzuciłam je na rozgrzana oliwę razem z solą swanską i najpierw czekałam aż puszczą sos a potem odparowałam go aby był gęsty.
- Mięso zalałam zimną wodą i od momentu zawrzenia dodałam sól i gotowałam 30 minut.
- Wyjęłam mięso z bulionu.
- Marchew starłam na tarce, brukselkę oczyściłam, niektóre przekroiłam na pół.
- Ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę.
- Pieczarki pokroiłam w plastry.
- Do bulionu wrzuciłam wszystkie warzywa oprócz fasolki i pomidorów.
- Gotowałam 20 minut i dopiero wtedy dodałam pomidory i fasolę razem z wodą z puszki.
- Gotowałam kolejne 10 minut.
- Obrałam mięso od kości i dorzuciłam do garnka.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Zupa gotowa do wlewania na talerze.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.