Pyszne, zdrowe, błyskawicznie się robi dlatego kupujemy składniki i pieczemy, zasmakuje i małemu i dużemu więc polecam. Borówki mogą być zarówno świeże jak i mrożone.
Ciasto ze skyru i borówek - przepis
Ciasto ze skyru i borówek składniki:
- 600 g skyru waniliowego
- 400 g borówek
- 135 g jogurtu greckiego
- 2 opakowania budyniu karmelowego po 38 g
- 1 jajko
- 60 g masy kajmakowej
- 8 kostek białej czekolady na wierzch
Ciasto ze skyru i borówek przygotowanie:
- Do miski włożyłam skyr, jogurt grecki i jajo i zmiksowałam na jednolitą masę.
- Na koniec wsypałam proszek budyniowy, dodałam masę kajmakową i ponownie zmiksowałam.
- Keksówkę wyłożyłam papierem do pieczenia, wylałam masę a na wierzch wysypałam kostki czekolady i borówki.
- Piekłam ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 55 - 60 minut.
Przepis z archiwum
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.