piątek, 8 listopada 2024

Brownie z gruszek z czekoladą

 Szybszego ciasta niż to brownie to ja nie widziałam i nie robiłam. Radzę spróbować i delektować się pysznym czekoladowym zakalcem wszak brownie to nic innego niż zakalec. Szybciutko robimy.
Brownie z gruszek z czekoladą - przepis

Brownie z gruszek z czekoladą - składniki: foremka keksówka 26 x 12 cm
  • 3 dojrzałe gruszki - miałam lukasówki
  • 3 duże jaja
  • 3 łyżki kakao
  • 50 g gorzkiej czekolady
Brownie z gruszek z czekoladą przygotowanie:
  • Gruszki pokroiłam na ćwiartki, wycięłam gniazda nasienne, wrzuciłam do malaksera.
  • Dodałam jaja i kakao i tak długo miksowałam aż masa stała się jednolita i bardzo płynna.
  • Formę wyłożyłam papierem do pieczenia i wlałam masę.
  • Wierzch posypałam groszkami czekolady, można posiekać zwykłą tabliczkę.
  • Piekłam brownie w piekarniku nagrzanym do 180 C z termoobiegiem przez 50 minut.
  • Po tym czasie wyjęłam z piekarnika i wystudziłam a następnie włożyłam na kilka godzin do lodówki.
  • Zimne jest najsmaczniejsze.
Smacznego
Inspiracje z In @immykitchen_pl

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.