Szybszego ciasta niż to brownie to ja nie widziałam i nie robiłam. Radzę spróbować i delektować się pysznym czekoladowym zakalcem wszak brownie to nic innego niż zakalec. Szybciutko robimy.
Brownie z gruszek z czekoladą - przepis
Brownie z gruszek z czekoladą - składniki: foremka keksówka 26 x 12 cm
- 3 dojrzałe gruszki - miałam lukasówki
- 3 duże jaja
- 3 łyżki kakao
- 50 g gorzkiej czekolady
Brownie z gruszek z czekoladą przygotowanie:
- Gruszki pokroiłam na ćwiartki, wycięłam gniazda nasienne, wrzuciłam do malaksera.
- Dodałam jaja i kakao i tak długo miksowałam aż masa stała się jednolita i bardzo płynna.
- Formę wyłożyłam papierem do pieczenia i wlałam masę.
- Wierzch posypałam groszkami czekolady, można posiekać zwykłą tabliczkę.
- Piekłam brownie w piekarniku nagrzanym do 180 C z termoobiegiem przez 50 minut.
- Po tym czasie wyjęłam z piekarnika i wystudziłam a następnie włożyłam na kilka godzin do lodówki.
- Zimne jest najsmaczniejsze.
Inspiracje z In @immykitchen_pl
2 komentarze
Gruszki i czekolada - pyszne połączenie!
OdpowiedzUsuńJedno z najlepszych Marzyniu
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.