wtorek, 17 września 2024

Zupa krem z fasolki szparagowej

 Dobrych i pożywnych zup na talerzu nigdy dość. Jest ich na blogu sporo i korzystajcie ze wszystkich przepisów bo warto. Tymczasem zapraszam do kuchni aby ugotować zupę krem z fasolki szparagowej. Zupa jest pożywna i bardzo smaczna. Warto spróbować, polecam.
Zupa krem z fasolki szparagowej - przepis
Zupa krem z fasolki szparagowej składniki:
  • 1000 ml bulionu warzywnego
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 3 duże ziemniaki
  • 2 duże marchewki
  • 300 g fasolki szparagowej zielonej
  • pestki dyni podprażone
  • kulka mozzarelli
Zupa krem z fasolki szparagowej przygotowanie:
  • Fasolkę umyłam, obrałam i pokroiłam na kawałeczki, ziemniaki obrałam, pokroiłam w kostkę a marchew wyszorowałam i pokroiłam w talarki.
  • Zalałam wszystko bulionem, dodałam sól i gotowałam 20 minut aż wszystko zmiękło.
  • Potem zmiksowałam warzywa na gładki krem i doprawiłam do smaku.
  • Podałam z pestkami dyni podprażonymi na suchej patelni i posypane starta mozzarellą.
Smacznego
Przepis własny

4 komentarze

  1. Jestem wielką fanką fasolki szparagowej, ale w wersji kremowej jeszcze jej nie próbowałam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No jak dla fanki fasolki będzie to konieczne żeby spróbować jej w wersji zupy, kremu

      Usuń
  2. Świetna propozycja na chłodniejsze dni. Zupa krem zawsze pycha.

    OdpowiedzUsuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.