Dobrych i pożywnych zup na talerzu nigdy dość. Jest ich na blogu sporo i korzystajcie ze wszystkich przepisów bo warto. Tymczasem zapraszam do kuchni aby ugotować zupę krem z fasolki szparagowej. Zupa jest pożywna i bardzo smaczna. Warto spróbować, polecam.
Zupa krem z fasolki szparagowej - przepis
Zupa krem z fasolki szparagowej składniki:
- 1000 ml bulionu warzywnego
- sól morska
- pieprz czarny
- 3 duże ziemniaki
- 2 duże marchewki
- 300 g fasolki szparagowej zielonej
- pestki dyni podprażone
- kulka mozzarelli
- Fasolkę umyłam, obrałam i pokroiłam na kawałeczki, ziemniaki obrałam, pokroiłam w kostkę a marchew wyszorowałam i pokroiłam w talarki.
- Zalałam wszystko bulionem, dodałam sól i gotowałam 20 minut aż wszystko zmiękło.
- Potem zmiksowałam warzywa na gładki krem i doprawiłam do smaku.
- Podałam z pestkami dyni podprażonymi na suchej patelni i posypane starta mozzarellą.
Przepis własny
4 komentarze
Jestem wielką fanką fasolki szparagowej, ale w wersji kremowej jeszcze jej nie próbowałam.
OdpowiedzUsuńNo jak dla fanki fasolki będzie to konieczne żeby spróbować jej w wersji zupy, kremu
UsuńŚwietna propozycja na chłodniejsze dni. Zupa krem zawsze pycha.
OdpowiedzUsuńTo prawda, pożywna i pyszna
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.