sobota, 21 września 2024

Galaretka jabłkowo - miętowa

 Jakie to jest pyszne i jak szybciutko zrobicie. Mowa jest tutaj o galaretce mega pysznej a teraz jabłuszka są najlepsze i najbardziej aromatyczne. Dlatego zbieramy pod drzewami i zaraz gotujemy. Nic trudnego tutaj nie będzie. Macie ochotę?
Galaretka jabłkowo - miętowa - przepis

Galaretka jabłkowo - miętowa składniki:
  • 1000 g jabłek
  • 1 galaretka jabłkowo - miętowa na 500 ml wody
Galaretka jabłkowo - miętowa przygotowanie:
  • Jabłka obrałam, pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do garnka.
  • Nakryłam garnek pokrywką i na maleńkim ogniu rozpróżyłam jabłka.
  • Teraz do gotujących jabłek wsypałam galaretkę, wyłączyłam ogień i mieszałam aż galaretka się rozpuściła.
  • Teraz do słoiczków i czekałam aż się ostudziła.
  • Można przechowywać w lodwóce i zjeść do 3 tygodni albo zapasteryzować słoiki i przechowywać do pół roku.
Smacznego
Pomysł własny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.