To danie będzie szybkie, aromatyczne, pachnące jeszcze latem i słońcem i jest pyszne. Miałam tutaj chiński makaron do woka. Użyjcie jaki lubicie i macie. Danie robi się błyskawicznie i szybko potem znika z talerzy, spróbujcie koniecznie.
Chiński makaron ze szpinakiem - przepis
Chiński makaron ze szpinakiem składniki:
- 3 łyżki oliwy
- 300 g świeżego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- 50 g sera Stilton
- sól morska
- pieprz czarny
- kilka łyżek wody
- 300 g makaronu chińskiego do woka
- 2 łyżki podprażonych płatków migdałowych
- Makaron zalałam przegotowaną wodą, posoliłam i przykryłam aby napęczniał.
- Szpinak umyłam, osuszyłam, pokroiłam.
- Podsmażyłam szpinak na oliwie razem z posiekanym czosnkiem.
- Odcedziłam makaron, dodałam do szpinaku, wlałam 3 łyżki wody do dania, wymieszałam.
- Podprażyłam na suchej patelni płatki migdałowe.
- Na talerzu posypałam makaron płatkami i pokruszonym serem.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.