poniedziałek, 9 września 2024

Chiński makaron ze szpinakiem

To danie będzie szybkie, aromatyczne, pachnące jeszcze latem i słońcem i jest pyszne. Miałam tutaj chiński makaron do woka. Użyjcie jaki lubicie i macie. Danie robi się błyskawicznie i szybko potem znika z talerzy, spróbujcie koniecznie.
Chiński makaron ze szpinakiem - przepis

Chiński makaron ze szpinakiem składniki:
  • 3 łyżki oliwy
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g sera Stilton
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • kilka łyżek wody
  • 300 g makaronu chińskiego do woka
  • 2 łyżki podprażonych płatków migdałowych
Chiński makaron ze szpinakiem przygotowanie:
  • Makaron zalałam przegotowaną wodą, posoliłam i przykryłam aby napęczniał.
  • Szpinak umyłam, osuszyłam, pokroiłam.
  • Podsmażyłam szpinak na oliwie razem z posiekanym czosnkiem.
  • Odcedziłam makaron, dodałam do szpinaku, wlałam 3 łyżki wody do dania, wymieszałam.
  • Podprażyłam na suchej patelni płatki migdałowe.
  • Na talerzu posypałam makaron płatkami i pokruszonym serem.

Smacznego
Przepis własny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger