piątek, 30 sierpnia 2024

Wołowina po meksykańsku

 Jest to moja wersja meksykańskiego Street Foodu. Mięso z tymi przyprawami jest aromatyczne, bardzo delikatne i idealne do wielu dań, tacosów, tortilli a ja podałam z ziemniaczkami i kalafiorem. Było pysznie i dzielę się tym przepisem.
Wołowina po meksykańsku - przepis

Wołowina po meksykańsku składniki:
  • 1800 g karkówki wołowej
  • 15 g przyprawy meksykańskiej Street Food
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 szklanka bulionu wołowego

Wołowina po meksykańsku przygotowanie:
  • Mięso natarłam dobrze przyprawą jak na zdjęciu powyżej i odstawiłam na godzinę.
  • Potem spryskałam mięso oliwą, umieściłam w naczyniu do pieczenia, wstawiłam je do kombiwaru. 
  • Piekłam przez 6 godzin w temperaturze 150 C a po tym czasie wlałam szklankę bulionu wołowego i dalej piekłam jeszcze godzinę.
  • Mięso piekąc się w temperaturze 150 C piecze się powoli i jest dzięki temu delikatne i soczyste.

Smacznego
Przepis kuchni meksykańskiej

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger