Jest to moja wersja meksykańskiego Street Foodu. Mięso z tymi przyprawami jest aromatyczne, bardzo delikatne i idealne do wielu dań, tacosów, tortilli a ja podałam z ziemniaczkami i kalafiorem. Było pysznie i dzielę się tym przepisem.
Wołowina po meksykańsku - przepis
Wołowina po meksykańsku składniki:
- 1800 g karkówki wołowej
- 15 g przyprawy meksykańskiej Street Food
- 6 łyżek oliwy
- 1 szklanka bulionu wołowego
Wołowina po meksykańsku przygotowanie:
- Mięso natarłam dobrze przyprawą jak na zdjęciu powyżej i odstawiłam na godzinę.
- Potem spryskałam mięso oliwą, umieściłam w naczyniu do pieczenia, wstawiłam je do kombiwaru.
- Piekłam przez 6 godzin w temperaturze 150 C a po tym czasie wlałam szklankę bulionu wołowego i dalej piekłam jeszcze godzinę.
- Mięso piekąc się w temperaturze 150 C piecze się powoli i jest dzięki temu delikatne i soczyste.
Smacznego
Przepis kuchni meksykańskiej
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.