piątek, 16 sierpnia 2024

Lawasze z jajecznicą

 Dzisiaj spieszę z super pomysłem na śniadanie, na obiad czy kolację, wybór należy do zjadającego. Takie składane lawasze to proste danie i każdy sam sobie potrafi zrobić, no bo jajecznice usmaży każdy....chyba 😉/ Dlatego mam nadzieję że po usmażeniu jajecznicy będzie już z górki. Do dzieła.
Lawasze z jajecznicą - przepis

Lawasze z jajecznicą składniki:
Jajecznica:
  • 4 duże jaja
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżka masła
  • sól morska
Lawasze:
  • 5 chlebków lawasz
  • ok. 100 g sera Mimolette w plastrach
  • 6 - 7 marynowanych pieczarek
  • 2 pomidory
  • kiełki cebuli czosnkowej
Lawasze z jajecznicą przygotowanie:
  • Najpierw trzeba usmażyć jajecznicę czyli rozmieszałam jaja z mlekiem i solą i usmażyłam jajecznicę ulubionej konsystencji na masełku.
  • Pomidory pokroiłam w plastry, pieczarki podobnie.
  • Teraz zaczęłam składanie.
  • Nacięłam lawasza jak na zdjęciu poniżej i na każdej ćwiartce układałam inny składnik.
  • Na jednej jajecznica, na drugiej plastry pomidora, na trzeciej ser, na czwartej pieczarki, posypałam kiełkami.
  • Teraz składałam każą ćwiartkę zawijając jedną na drugą.
  • Potem każdy złożony kwadrat podpiekłam na suchej patelni a potem pokroiłam na trójkąty.
  • Podałam z sosem.
Smacznego
Przepis kuchni ormiańskiej

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.