Dzisiaj spieszę z super pomysłem na śniadanie, na obiad czy kolację, wybór należy do zjadającego. Takie składane lawasze to proste danie i każdy sam sobie potrafi zrobić, no bo jajecznice usmaży każdy....chyba 😉/ Dlatego mam nadzieję że po usmażeniu jajecznicy będzie już z górki. Do dzieła.
Lawasze z jajecznicą - przepis
Lawasze z jajecznicą składniki:
Jajecznica:
- 4 duże jaja
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka masła
- sól morska
Lawasze:
- 5 chlebków lawasz
- ok. 100 g sera Mimolette w plastrach
- 6 - 7 marynowanych pieczarek
- 2 pomidory
- kiełki cebuli czosnkowej
- Najpierw trzeba usmażyć jajecznicę czyli rozmieszałam jaja z mlekiem i solą i usmażyłam jajecznicę ulubionej konsystencji na masełku.
- Pomidory pokroiłam w plastry, pieczarki podobnie.
- Teraz zaczęłam składanie.
- Nacięłam lawasza jak na zdjęciu poniżej i na każdej ćwiartce układałam inny składnik.
- Na jednej jajecznica, na drugiej plastry pomidora, na trzeciej ser, na czwartej pieczarki, posypałam kiełkami.
- Teraz składałam każą ćwiartkę zawijając jedną na drugą.
- Potem każdy złożony kwadrat podpiekłam na suchej patelni a potem pokroiłam na trójkąty.
- Podałam z sosem.
Przepis kuchni ormiańskiej
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.