Dziś proponuję pyszne i aromatyczne racuszki z jabłkami które idealnie nadadzą się jako deser ale i jako śniadanie dla maluszków. Robi się je szybko i szybko też znikają. Trzeba dużo nasmażyć aby dla każdego starczyło, bo znikają jeden po drugim. Zapraszam gorąco do skosztowania.
Jabłkowe racuszki - przepis
Jabłkowe racuszki składniki:- 1 duże jabłko
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 jajo 2 łyżki oleju
- 125 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka pasty waniliowej
- 180 g mąki pszennej T 650
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier puder do posypania
- Utarłam na puszysta masę jajo, cukier i olej.
- Jabłko razem ze skórka starłam na tarce o grubych oczkach, wymieszałam z cynamonem.
- Dodałam do jaj jogurt, wanilię, cukier, zmiksowałam.
- Dodałam mąkę i proszek do pieczenia i ponownie wymieszałam.
- Na koniec dodałam starte jabłko, wymieszałam.
- Na rozgrzany olej wkładałam małe porcje masy i smażyłam na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
- Osączałam na ręczniku papierowym, posypałam cukrem pudrem.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.