Są pycha, wilgotne, pachnące, idealne na lipcowe śniadanie czy deser do kawy. Robi się placki bardzo szybko i nawet rano gdy czasu brak, można sobie na nie pozwolić. Placki z twarogu smakują i małemu i dużemu więc zachęcam do smażenia.
Placki z twarogu i jabłka z galaretka z gruszek - przepis
- 1 małe jabłko
- 200 g twarożku wiejskiego
- 2 małe jaja
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 szklanka mielonych migdałów
Galaretka:
- 3 gruszki
- 1 łyżka żelatyny
- Starłam na tarce o dużych oczkach jabłko.
- Dodałam do niej twarożek, jaja, sól i wymieszałam.
- Na koniec dodałam zmielone migdały a także proszek do pieczenia i sodę, mieszam.
- Smażyłam placki na suchej patelni.
- Gruszki obrałam i pokroiłam w kostkę, wrzuciłam do garnka.
- Gotowałam aż gruszki się całkiem rozgotowały, wyłączyłam ogień, wsypałam żelatynę i mieszałam aż się rozpuściła, wychłodziłam.
- Podałam placki z galaretką.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.