poniedziałek, 29 lipca 2024

Omlet z brukselką i pieczarkami

 Uwielbiam takie szybkie i treściwe omlety, dodaję do nich swoje ulubione składniki a potem to już tylko smażenie i zajadam ze smakiem. Tym razem dodatkiem była brukselka i pieczarki. Te składniki razem super współgrają i warto je zajadać razem. Spróbujcie chociaż raz.
Omlet z brukselką i pieczarkami - przepis
Omlet z brukselką i pieczarkami składniki:
  • garść posiekanej brukselki
  • 6 - 8 średnich pieczarek
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • garść kiełków fasoli mung
  • 1 łyżka sera Blue Stilton
  • 4 duże jaja
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 1 łyżka posiekanego świeżego czosnku niedźwiedziego
Omlet z brukselką i pieczarkami przygotowanie:
  • Pieczarki pokroiłam w plastry, brukselkę po oczyszczeniu posiekałam.
  • Posiekałam także kiełki fasoli i szczypiorek.
  • Jaja roztrzepałam z sola i pieprzem.
  • Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam najpierw brukselkę a jak zmiękła dodałam pieczarki i smażyłam aż zmiękły.
  • Teraz równo rozłożyłam brukselkę i pieczarki po całej patelni i wlałam roztrzepane jaja, rozrzuciłam szczypiorek i kiełki i smażyłam na średnim ogniu 2 minutki, po czym rozłożyłam równo ser i pod przykryciem smażyłam jeszcze 2 minuty.
  • Przed podaniem posypałam posiekanym czosnkiem.
Smacznego
Przepis własny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.