Uwielbiam takie szybkie i treściwe omlety, dodaję do nich swoje ulubione składniki a potem to już tylko smażenie i zajadam ze smakiem. Tym razem dodatkiem była brukselka i pieczarki. Te składniki razem super współgrają i warto je zajadać razem. Spróbujcie chociaż raz.
Omlet z brukselką i pieczarkami - przepis
Omlet z brukselką i pieczarkami składniki:
- garść posiekanej brukselki
- 6 - 8 średnich pieczarek
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1/2 pęczka szczypiorku
- garść kiełków fasoli mung
- 1 łyżka sera Blue Stilton
- 4 duże jaja
- sól morska
- pieprz czarny
- 1 łyżka posiekanego świeżego czosnku niedźwiedziego
- Pieczarki pokroiłam w plastry, brukselkę po oczyszczeniu posiekałam.
- Posiekałam także kiełki fasoli i szczypiorek.
- Jaja roztrzepałam z sola i pieprzem.
- Na patelni rozgrzałam masło i podsmażyłam najpierw brukselkę a jak zmiękła dodałam pieczarki i smażyłam aż zmiękły.
- Teraz równo rozłożyłam brukselkę i pieczarki po całej patelni i wlałam roztrzepane jaja, rozrzuciłam szczypiorek i kiełki i smażyłam na średnim ogniu 2 minutki, po czym rozłożyłam równo ser i pod przykryciem smażyłam jeszcze 2 minuty.
- Przed podaniem posypałam posiekanym czosnkiem.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.