Kokosowy deser z chia w pucharkach dziś na deser się wprasza. Dobrze by było zakupić tutaj krem kokosowy w puszce bo trzeba go włożyć do lodówki aby krem się ściągnął. Dobre, tłuste mleczko kokosowe też się nada. Poza tym deser robi się błyskawicznie tylko trochę trzeba poczekać na rezultat. Taki chłodny deser idealnie ukoi pragnienie i ochłodzi organizm. Zrobicie ze mną?
Kokosowy deser z chia - przepis
- 400 ml - 1 puszka kremu kokosowego do ubijania
- 4 łyżki chia
- 4 pełne łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki syropu z agawy
- 1 dojrzałe mango
- rodzynki w czekoladzie do dekoracji
- Puszkę z kremem kokosowym dzień wcześniej włożyłam do lodówki aby potem po otwarciu wyjąć tylko stałą część kremu.
- Wodę warto wypić, to naturalny izotonik.
- Po wyjęciu wymieszałam jogurt z masą kokosową i chia i syropem z agawy i przełożyłam do czterech szklaneczek.
- Wstawiłam do lodówki na 6 godzin aby nasiona chia napęczniały.
- Owoc mango obrałam i zmiksowałam na mus, wyłożyłam na stężałą masę z chia.
- Posypałam rodzynkami w czekoladzie.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.