Lubicie takie jajecznice na bogato? czy tylko te tradycyjne? bo w naszym domu często jada się takie bogate jajecznice bo to znakomity pomysł aby na jednym talerz znalazły się różne składniki połączone jajami. A ponieważ w mojej lodówce były dziś i szparagi i krewetki i jaja więc takie danie powstało szybciutko ku uciesze zjadających. Macie ochotę? czy każdy składnik wolicie osobno?
Jajecznica na bogato z krewetkami i szparagiem - przepis
- 500 g szparagów zielonych
- 6 jaj
- 3 ząbki czosnku
- 300 g obranych krewetek
- 2 + 4 łyżki masła
- sól morska
- pieprz czarny
- 50 ml mleka
- Szparagi umyłam, odłamałam im zdrewniałe końcówki a resztę pokroiłam na kawałki 1 cm.
- Pączki szparagowe zostawiłam całe.
- Krewetki usmażyłam na 2 łyżkach masła z obu stron aż stały się różowe, dodałam czosnek i chwilę jeszcze smażyłam.
- Jaja roztrzepałam z solą, pieprzem i mlekiem.
- Szparagi usmażyłam na 4 łyżkach masła aż zmiękły i wlałam jaja.
- Usmażyłam do ulubionej konsystencji, dodałam krewetki, posoliłam i oprószyłam pieprzem.
Przepis własny
2 komentarze
Tradycyjna jajecznica jest pyszna, ale czasem też warto zaszaleć z dodatkami. :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak jak napisałaś
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.