niedziela, 7 kwietnia 2024

Surówka z białej rzodkwi i białej kapusty

Zdrowa, pyszna, chrupiąca surówka w miseczce dla małych i dużych dla młodszych i starszych, Surówka to parę minut spędzonych w kuchni aby potem zajadać ze smakiem. Nie potrzeba nie wiadomo ilu składników a rzodkiew i kapusta zrobią swoje. Szatkujemy, ścieramy i do brzucha.
Surówka z białej rzodkwi i białej kapusty - przepis

Surówka z białej rzodkwi i białej kapusty składniki:
  • 1 kulka białej rzodkwi
  • 1 małe kwaśne jabłko
  • 1 marchewka
  • 1/4 główki małej białej kapusty
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu z czerwonych winogron
  • 1 łyżeczka mirinu
  • sól morska
  • pieprz czarny
Surówka z białej rzodkwi i białej kapusty przygotowanie:
  • Kapustę drobno poszatkowałam, rzodkiew obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach.
  • Marchew obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach, tak samo jak jabłko ale jabłko starłam ze skórką.
  • Posiekałam szczypior i dodałam do miseczki.
  • Teraz wlałam oliwę, ocet, mirin oraz dodałam sól i pieprz i dokładnie wymieszałam.
  • Odstawiłam na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego
Przepis własny

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger