Zdrowa, pyszna, chrupiąca surówka w miseczce dla małych i dużych dla młodszych i starszych, Surówka to parę minut spędzonych w kuchni aby potem zajadać ze smakiem. Nie potrzeba nie wiadomo ilu składników a rzodkiew i kapusta zrobią swoje. Szatkujemy, ścieramy i do brzucha.
Surówka z białej rzodkwi i białej kapusty - przepis
Surówka z białej rzodkwi i białej kapusty składniki:
- 1 kulka białej rzodkwi
- 1 małe kwaśne jabłko
- 1 marchewka
- 1/4 główki małej białej kapusty
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu z czerwonych winogron
- 1 łyżeczka mirinu
- sól morska
- pieprz czarny
- Kapustę drobno poszatkowałam, rzodkiew obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach.
- Marchew obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach, tak samo jak jabłko ale jabłko starłam ze skórką.
- Posiekałam szczypior i dodałam do miseczki.
- Teraz wlałam oliwę, ocet, mirin oraz dodałam sól i pieprz i dokładnie wymieszałam.
- Odstawiłam na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.