Zdarza się to każdemu z nas że idzie trochę na łatwiznę i kupuje półprodukty. Jeśli mają dobry skład to warto sobie czasami ułatwiać życie. Ty razem kupiłam gnocchi gotowe bo czasu aby je robić brak a głowa mówi że brzuch by zjadł. Dodałam do klusek przepyszny sos pieczarkowy i razem stworzyli piękne danie. Idealne dla zabieganych.
Gnocchi w sosie pieczarkowym - przepis
- 500 g gnocchi
- 2 łyżki oleju
- 1 duży por
- 300 g brązowych pieczarek
- sól morska
- pieprz czarny
- 100 ml śmietanki 30 %
- 200 g kwaśnej śmietany 18 %
- 1/2 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- Gnocchi podgrzałam w osolonej wrzącej wodzie.
- Pokroiłam w krążki pora i podsmażyłam na oleju.
- Dodałam pokrojone w plastry pieczarki i dodałam do pora na patelnię.
- Teraz wlałam śmietankę, sól, pieprz i gotowałam aż sos zgęstniał i wlałam kwaśną śmietanę i gotowałam jeszcze 2 minuty.
- Wsypałam kurkumę i curry a także odcedzone gnocchi, wymieszałam.
- Gotowe do zjedzenia, zapraszam.
Smacznego
Popis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.