Pyszna zupa dziś w mej propozycji dla Was. To połączenie różnych kapust i kiszonek bo kimchi to kapusta pekińska, pack choi to chińska kapustka, a kimchi to także kiszonka, ogórki zresztą też. W rezultacie wyszła zupa aromatyczna, rozgrzewająca, pyszna, lekko pikantna, rewelacyjna. Macie ochotę na tę treściwą zupę? zapraszam.
Zupa ogórkowa z kimchi i pack choi - przepis
Zupa ogórkowa z kimchi i pack choi składniki:
- 2 marchewki
- 3 ziemniaki
- 2 korzenie pietruszki
- 1/4 bulwy selera
- 1 kapusta pack choi
- 2 spore ogórki kiszone
- 1 szklanka posiekanego kimchi
- 1 łyżka masła klarowanego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 800 ml bulionu warzywnego
- 2 pełne łyżki śmietany 18 %
- bazylia do posypania
- Posiekałam kimchi, posiekałam w paseczki kapustkę pack choi.
- Pokroiłam w kostkę marchew, selera i pietruszkę a także ziemniaki.
- W kostkę pokroiłam ogórki.
- Do dużego garnka włożyłam masło klarowane i podsmażyłam po kolei wszystkie warzywa: marchew, pietruszkę, selera, ziemniaki, kapustę pack choi.
- Teraz wrzuciłam koncentrat pomidorowy, smażyłam minutę, dodałam ogórki i kimchi, smażyłam kolejne 3 minuty.
- Teraz wlałam bulion i gotowałam zupę 15 minut.
- Na koniec doprawiłam do smaku solą i wlałam śmietanę, zagotowałam.
- Smaczna zupa wyszła, polecam.
Przepis autorski
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.