Bardzo aromatyczne i pyszne danie dziś przedstawiam. Kurczak szybko jest miękki i soczysty i od razu zajadaliśmy ze smakiem. Zamarynujcie kurczaka dzień wcześniej a będzie jeszcze smaczniejszy. Polecam zatem do zrobienia sobie a będziecie zachwyceni. Szybko zrobiona i szybko byliśmy syci, dlatego polecam także dla zabieganych. Zróbcie sobie takie danie na dzisiejsza kolację we dwoje.
Pierś z kurczaka po meksykańsku - przepis
Pierś z kurczaka po meksykańsku składniki:
- 1 duży filet z kurczaka
- 1 dojrzałe awokado
- 2 pomidory
- cytryna
- szczypta ostrej papryki
- 1/2 główki sałaty lodowej
- 2 gałązki selera naciowego
- sól morska
- pieprz czarny
- 2 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- Najpierw wymieszałam 2 łyżki oliwy z sokiem z 1/2 połowy cytryny i posiekanym czosnkiem, włożyłam do marynaty mięso i odstawiłam na godzinę.
- Awokado obrałam, skropiłam sokiem z cytryny, posoliłam i pokroiłam w kostkę.
- Pomidora pokroiłam również w kostkę, wymieszałam, posoliłam i oprószyłam papryką ostrą.
- Sałatę pokroiłam w paski, można porwać, selera pokroiłam w paseczki i wszystko wymieszałam, posoliłam oprószyłam pieprzem, skropiłam resztą oliwy.
- Mięso wyjęłam z oliwy i podsmażyłam bez dodawania dodatkowej oliwy z obu stron na złoty kolor.
- Odstawiłam aby mięso doszło.
- Na drugiej patelni podsmażyłam pomidora z awokado, dodałam selera, smażyłam 5 minut, doprawiłam sola i pieprzem.
- Podałam pierś kurczaka pokrojoną w plastry z sałatą i warzywami.
Przepis kuchni meksykańskiej
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.