Szybciej już być nie może. Składniki do miseczki, mieszamy i na patelnię. Podajcie tak jak lubicie czyli cukier puder, dżem, konfitura, jogurt i świeże owoce, co tam lubicie. Taki początek dnia to dobry początek.
Omlet z twarożku - przepis
- 200 g twarożku wiejskiego
- 4 łyżki mąki ryżowej
- 2 jaja
- szczypta soli
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Do podania:
- skyr waniliowy
- ulubiony dżem
- Do miski wbiłam jaja, dodałam twarożek, wymieszałam.
- Dodałam sól, mąkę, masło klarowane i proszek do pieczenia.
- Wylałam masę na suchą patelnię i piekłam na wolnym ogniu aż się zrumienił, przełożyłam na drugą stronę i dopiekłam.
- Podałam ze skyrem waniliowym, moim ulubieńcem i dżemem.
Przepis własny
2 komentarze
Prostota wykonania oraz możliwość personalizacji dodatkami to coś co lubię w wielu daniach. Dziękuję za podzielenie się przepisem.
OdpowiedzUsuńTo jeden z prostszych omletów i warto się o niego pokusić
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.