Lubicie dania makaronowe? Udało mi się zakupić pyszny makaron na bazie mleka, bardzo delikatny i przepyszny. Dodatki w postaci szpinaku i tofu to znakomite dodatki, idealnie współgrają z makaronem. Danie robi się szybko i jest bardzo smakowite więc czem prędzej gotujcie i zajadajcie, będzie smakowało.
Mleczny makaron ze szpinakiem i tofu - przepis
- 250 g makaronu mlecznego wstążki - Flomaria - with milk and eggs
- 200 g szpinaku świeżego baby
- 2 łyżki oliwy
- 3 ząbki czosnku
- sól morska
- 180 g tofu marynowanego w słodkim chili
- 2 łyżki oliwy
- Tofu osuszyłam i pokroiłam w kostkę.
- Podsmażyłam ze wszystkich stron na złoty kolor na oliwie.
- Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam.
- Szpinak podsmażyłam na oliwie a jak zmiękł dodałam posiekany w plastry czosnek i sól.
- Smażyłam jeszcze chwilę - minutę i włożyłam na patelnię podsmażone tofu i makaron, wymieszałam.
- Gotowe, szybko było, prawda?
- Zajadajcie ze smakiem.
Przepis własny
2 komentarze
Nie wiedziałam, że jest "mleczny makaron". Ale jeśli Ty polecasz, to warto wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńA czemu nie, zamiasat wody dajesz mleko i mleczny makaron zrobiony
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.