1 łyżkę ziaren czarnego pieprzu
1 łyżkę ziaren kminu rzymskiego
2 łyżeczki ziaren kolendry
1 łyżeczkę goździków
1/2 łyżeczki nasion kardamonu
1 i 1/2 łyżki słodkiej papryki
1 łyżeczkę mielonego cynamonu
1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
Zapraszam na przepyszne danie.
Udon z pieczarkami - przepis
- 1 łyżka arabskiej przyprawy baharat
- 2 łyżki sosu sojowego
- 500 g pieczarek
- duży por
- 1 łyżka masła klarowanego
- 200 g świeżego makaronu udon
- 1/2 szklanki wody spod makaronu
Udon z pieczarkami przyrządzenie:
- Makaron zalałam wrzącą wodą i zagotowałam, odstawiłam, odcedziłam, zostawiając ok. 1/2 szklanki wody.
- Pieczarki pokroiłam w plastry i podsmażyłam na rozgrzanym maśle aż się zrumieniły.
- Pora pokroiłam w ćwierćplasterki i podsmażyłam razem z pieczarkami a jak trochę zmiękł dolałam wodę i sos sojowy, dusiłam 3 minuty.
- Do grzybów wsypałam mieszankę przypraw, wymieszałam.
- Teraz dodałam makaron, wymieszałam i już na talerz.
- Można posypać natką pietruszki.
Smacznego
Pomysł własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.