I tu ktoś napisze...co autor miał na myśli.... i już spieszę z odpowiedzią. Ten zielony krem to nic innego jak krem budyniowy, pistacjowy z owocami i kiwi. A jak już tak zielono się zrobiło w pucharkach to i dusza się cieszy że niedługo wiosna. Ta kalendarzowa za 3 tygodnie jakby nie patrzeć. Niech i Wam zrobi się zielono w szklaneczkach.
Krem na zielono - przepis
- 1 budyń o smaku pistacji na 500 ml mleka
- 55 g masła
- garść pistacji
- 1 owoc kiwi
- Jeśli trafi się Wam budyń bez cukru to trzeba go będzie osłodzić, ja natomiast miałam z cukrem.
- 300 ml mleka wlałam do garnka a resztę wymieszałam z budyniem.
- Do gotującego mleka wlałam mleko z budyniem i gotowałam ciągle mieszając aż powstał kremowy budyń.
- Zdjęłam budyń z ognia i do jeszcze ciepłego dodałam masło i wymieszałam.
- Przełożyłam do szklaneczek i wstawiłam do lodówki aby krem zastygł.
- Przed podaniem posypałam pistacjami i ułożyłam plasterki kiwi.
Pomysł własny
2 komentarze
Ten przepis to nie tylko można wykorzystać, ale już od samego czytania i oglądania się robi milej :-)
OdpowiedzUsuńI oto chodzi Marzyniu
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.