Jakie one są dobre i piękne. Jak patrzysz na zdjęcia to pewnie oczy same jedzą a ja dodam że jak je piekłam to zapach roznoszący się po mieszkaniu wytwarzał soki trawienne i aż ssało w żołądku aby ich spróbować. Są łatwe w wykonaniu, są cudne, są lekkie, są aromatyczne i zjadają się same. Będą idealne do pracy, szkoły, na uczelnię. Będą idealne przy kawie, herbacie czy kubku kakao. Zróbcie sobie tę przyjemność i spróbujcie tych smakołyków.
Gofry marchewkowe - przepis
Gofry marchewkowe składniki: 8 sztuk
- 1 duża marchew
- 100 ml mleka
- 40 g odżywki białkowej
- 65 g mąki pszennej T 750
- 2 jaja
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Marchew wyszorowałam i starłam na tarce o drobnych oczkach.
- Do marchewki dodałam jaja, olej, mleko, wymieszałam.
- Dodałam mąkę, odżywkę białkową i proszek do pieczenia.
- Dokładnie wymieszałam.
- Rozgrzałam gofrownicę na największą moc i nakładałam po łyżce masy na każdy gofer.
- Piekłam aż stały się rumiane i chrupiące, układałam na kratce aby nie zrobiły się miękkie.
- Podałam z prażonymi jabłkami i przecierem z truskawek.
Przepis własny
2 komentarze
Fantastyczny przepis na gofry. Już wyobrażam sobie ten smak i zapach. 😍
OdpowiedzUsuńMurrano piecz i pisz jak wyszło, jak smakują
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.