Pyszna zupa dziś w moim talerzu a jeśli chcesz aby i w Twoim było pysznie to ugotuj sobie a zapewniam że nie pożałujesz. Zupa ziemniaczana taka treściwa, pachnąca, pożywna, idealna na zimowe dni. Dodatek awokado nadaje jej kremowości, i wartości odżywczych. Jak zrobić zupę ziemniaczaną z awokado? nic prostszego, ziemniaki, awokado, serek kremowy topiony i prawie zupa gotowa, zapraszam.
Zupa ziemniaczana z awokado - przepis
Zupa ziemniaczana z awokado składniki:
- 800 g ziemniaków
- 1 cebula
- 1 awokado
- 3 łyżki oleju
- 500 ml bulionu warzywnego
- 200 ml mleka
- 150 g topionego serka kremowego
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól morska
- świeżo zmielony pieprz
- Ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę tak samo jak i cebulę.
- W dużym garnku podsmażyłam i ziemniaki i cebulę na rozgrzanym oleju.
- Zalałam bulionem i mlekiem i gotowałam 20 minut.
- Potem całość zmiksowałam, posoliłam i oprószyłam pieprzem.
- Na koniec dodałam pokruszony serek topiony i gotowałam aż całkiem się rozpuścił.
- Doprawiłam sokiem z cytryny.
- Awokado obrałam i pokroiłam w plastry, skropiłam sokiem z cytryny.
- Zupę przelałam do talerzy, ułożyłam plastry awokado i posypałam świeżo mielonym pieprzem.
Przepis z archiwum
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.