czwartek, 4 stycznia 2024

Zupa czosnkowa po hiszpańsku

 Zupa czosnkowa ale tak fajnie, delikatnie czosnkowa. Przepis znalazłam gdzieś na jakiejś kartce ze starego kalendarza i postanowiłam wypróbować. Nie żałuję a teraz proponuję i Tobie, i Tobie, i Tobie też. Pracy przy niej niewiele a brzuch będzie się cieszył. Na 4 porcje czosnku użyłam całą, dużą główkę i nie jest to za dużo, zapewniam. Jak zrobić zupę czosnkową? no to zapraszam.
Zupa czosnkowa po hiszpańsku - przepis
Zupa czosnkowa po hiszpańsku składniki: 4 porcje
  • 1 duża główka czosnku
  • 2 kromki czerstwego razowego chleba
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 jaja
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka gęstego przecieru pomidorowego
  • natka pietruszki
  • sól morska 
  • pieprz czarny
Zupa czosnkowa po hiszpańsku przygotowanie:
  • Chleb drobniutko pokruszyłam.
  • Czosnek posiekałam i podsmażyłam na oliwie, dodałam pokruszony chleb i cały czas mieszając zrumieniłam.
  • Wsypałam słodką paprykę, wymieszałam i wlałam bulion i gotowałam na małym ogniu 30 minut.
  • Pod koniec gotowania dodałam przecier pomidorowy, zagotowałam.
  • Przyprawiłam do smaku solą i pieprzem, dodałam ostrą paprykę.
  • Rozlałam na talerze, posypałam natką pietruszki i od razu podałam.
Smacznego
Przepis z archiwum

0 komentarze

Prześlij komentarz

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger