Zupa czosnkowa ale tak fajnie, delikatnie czosnkowa. Przepis znalazłam gdzieś na jakiejś kartce ze starego kalendarza i postanowiłam wypróbować. Nie żałuję a teraz proponuję i Tobie, i Tobie, i Tobie też. Pracy przy niej niewiele a brzuch będzie się cieszył. Na 4 porcje czosnku użyłam całą, dużą główkę i nie jest to za dużo, zapewniam. Jak zrobić zupę czosnkową? no to zapraszam.
Zupa czosnkowa po hiszpańsku - przepis
- 1 duża główka czosnku
- 2 kromki czerstwego razowego chleba
- 4 szklanki bulionu warzywnego
- 2 jaja
- 1/3 szklanki oliwy
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżka gęstego przecieru pomidorowego
- natka pietruszki
- sól morska
- pieprz czarny
- Chleb drobniutko pokruszyłam.
- Czosnek posiekałam i podsmażyłam na oliwie, dodałam pokruszony chleb i cały czas mieszając zrumieniłam.
- Wsypałam słodką paprykę, wymieszałam i wlałam bulion i gotowałam na małym ogniu 30 minut.
- Pod koniec gotowania dodałam przecier pomidorowy, zagotowałam.
- Przyprawiłam do smaku solą i pieprzem, dodałam ostrą paprykę.
- Rozlałam na talerze, posypałam natką pietruszki i od razu podałam.
Przepis z archiwum
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.