Kto ma ochotę na racuchy? a takie fit? no to jesteśmy w dobrym miejscu bo te moje racuszki takie właśnie są, pyszne i delikatne i smakują wyśmienicie. Idealne dla ćwiczących zarówno przed jak i po ćwiczeniach. Potrzeba będzie tutaj, płatków owsianych, odżywki białkowej ulubionej i napoju roślinnego. Mieszamy, smażymy i zajadamy. U mnie poszło to szybko, polecam.
Racuszki owsiane z twarogiem - przepis
- 80 g płatków owsianych
- 160 g twarogu półtłustego
- 2 jaja
- 40 g napoju migdałowego
- 20 g odżywki białkowej - u mnie waniliowa
- 2 łyżki erytrytolu
- 10 g proszku do pieczenia
- olej do smażenia powidła śliwkowe do podania
- Do wysokiego naczynia wlałam napój migdałowy, dodałam twaróg, wbiłam jaja i zmiksowałam na pastę.
- Teraz dodałam odżywkę białkową i erytrytytol, wymieszałam.
- Smażyłam racuszki na rozgrzanym oleju nakładając łyżką porcje masy.
- Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Usmażone osączałam na ręczniku papierowym.
- Podałam z powidłami śliwkowymi.
Przepis według recepty @fit_asiek
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.