Pyszna sałatka szybko zrobiona to zdrowie na talerzu. Dziś w składnikach czerwona kapusta, biała rzepa i bulwa selera, same pyszności. Szybko siekamy, ścieramy, doprawiamy i zajadamy. Ser koryciński dodany tutaj nadaje sałatce jeszcze innej tekstury, jest kremowy i pyszny. Zaczynamy.
Sałatka z białej rzepy i sera korycińskiego - przepis
- 1 kulka białej rzepy
- 1/4 bulwy średniego selera
- kawałek czerwonej kapusty
- 200 g sera korycińskiego dojrzałego
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu z czerwonych winogron
- sól morska
- 1 łyżeczka grysu z chili
- Starłam na tarce o grubych oczkach obrane bulwy białej rzepy i selera.
- Poszatkowałam kapustę, wymieszałam.
- Ser pokroiłam w kostkę, wmieszałam do warzyw.
- Dodałam sól, grys, ocet, oliwę i majonez i wymieszałam.
- Odstawiłam sałatkę na 30 minut aby smaki się przegryzły.
- Teraz zajadamy ze smakiem.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.