Garstka ugotowanego makaronu została z obiadu np. od pomidorówki? no to super bo usmażymy sobie omlet. Czy to będzie treściwy omlet na śniadanie czy lżejszy na obiad to już zależy od kucharki i zjadających. Dodałam tutaj oprócz makaronu cukinię i paprykę, kiełki. Rezultatem jest pyszny omlet który polecam.
Omlet z makaronem i kiełkami - przepis
- 4 jaja
- sól morska
- 1 łyżeczka ostrej chili
- 1 mała cukinia
- 1 żółta papryka długa
- 1 łyżka oleju
- 1 i 1/2 szklanki ugotowanego makaronu - u mnie Trofie Multicolore
- garść kiełków soczewicy
- 3 - 4 łyżki marynowanych kiełków fasoli mung
- Paprykę i cukinię pokroiłam w drobną kostkę.
- Jaja rozbełtałam z solą, chili.
- Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam cukinię i paprykę aby lekko zmiękła.
- Dodałam ugotowany makaron, wymieszałam, rozłożyłam równo na całym talerzu.
- Dodałam wszystkie kiełki, podsmażyłam i wylałam rozbełtane jaja. Smażyłam najpierw chwilę pod przykryciem a potem bez jeszcze chwile dosmażałam.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.