Sałatka którą dziś mam w słoiczku jest szybka do zrobienia i następna jej zaleta to to że jest przepyszna, kolejny plus to taki że można ją z tym słoiczkiem zabrać do szkoły, pracy, na uczelnię. Można ją zajadać rano, w południe czy na wczesną kolację, będzie znakomita. Jeśli zrobimy ją wieczorem to rano gotowa będzie do zjedzenia a także przemaceruje się i będzie jeszcze bardziej aromatyczna. Pyszna sałatka po meksykańsku w słoiczku czeka na zjedzenie.
Meksykańska sałatka z oliwkami - przepis
- 1 dymka ze szczypiorkiem
- 1 puszka - 400 g fasoli czerwonej
- 1 papryka czerwona
- 1/2 szklanki oliwek z anchois
- 1 kabanos drobiowy
- 3 ogórki konserwowe
- 2 łyżki majonezu
- 1 mała czerwona papryczka chili
- pieprz do smaku
- Pokroiłam w kostkę ogórki, obraną paprykę, odcedziłam i przepłukałam na sicie fasolę.
- Posiekałam szczypiorek wraz z cebulką.
- Kabanosa pokroiłam w plasterki, chili drobno posiekałam bez pestek.
- Wszystkie składniki wymieszałam z majonezem i pieprzem.
- Sałatka gotowa.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.