Marynowane kiełki to idealny dodatek do sałatek, zup, kanapek. Pomysł na te małe cuda zaczerpnęłam z książki "Korea. Nie tylko kimchi" a odkąd ją nabyłam wykorzystuje przepis po przepisie bo są tego warte. Mają idealny smak, są chrupiące i szybko się je robi. Zachęcam zatem do zrobienia tej pyszoty.
Kiełki fasoli mung marynowane w sezamie - Sookju Namul - przepis
- 100 g świeżych kiełków fasoli
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- Kiełki fasoli można kupić albo samemu wyhodować a potem obrać z korzonków.
- Kiełki na 30 sekund zanurzyłam we wrzątku a potem przepłukałam na sicie zimną wodą.
- Po odcedzeniu wymieszałam je z solą i olejem sezamowym.
- Po 15 minutach można zajadać.
Przepis kuchni koreańskiej
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.