Zróbmy sobie takie naleśniki, są pyszne, smaży się je szybko, wyglądają cudnie, są elastyczne. Można je zajadać same, zwinięte tylko w rulonik, można je posmarować ulubionym kremem albo obłóżcie jogurtem i owocami. Jak kto woli i jak lubi. Aby je zrobić nie trzeba mnóstwa czasu i smażą się też szybciutko więc polecam. Nie tylko idealne będą na śniadanie ale i na deser czy wczesną kolację się nadadzą idealnie. Zapraszam do kuchni.
Czekoladowe naleśniki - przepis
Czekoladowe naleśniki składniki: 6 - 7 sztuk
- 1 szklanka mąki pszennej T 977
- 1 i 1/2 szklanki wody
- 1 szklanka napoju migdałowego
- 1 jajo
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1 łyżka kakao
- Jajo wymieszałam z napojem migdałowym.
- Dodałam cukier, sól, wodę i ponownie wymieszałam.
- Dodałam mąkę i kakao i dokładnie wymieszałam aby nie było grudek.
- Odstawiłam aby ciasto odpoczęło jakieś 13 minut.
- Potem usmażyłam na suchej patelni naleśniki, cienkie z obu stron na złoty kolor.
- I tak do końca ciasta.
- Potem to już podajcie je jak chcecie.
Przepis własny
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.