czwartek, 26 października 2023

Słodka kapusta z chorizo i koperkiem

Kapusta, biała kapusta jest znakomitym posiłkiem sama w sobie ale z dodatkami jest wyśmienita bo to i surówki i gołąbki i można nadziewać cale główki, można kisić. Do tego jest pyszna i zdrowa i wydaje mi się że była nawet kiedyś taka dieta kapuściana. Coś w tej kapuście musi być.
Kupujcie zatem kapustę i tym razem zrobimy ją z chorizo i koperkiem. Jest pyszna.
Słodka kapusta z chorizo i koperkiem - przepis
Słodka kapusta z chorizo i koperkiem składniki:
  • 1 mała główka kapusty białej
  • 100 g surowego boczku wędzonego
  • 100 g kiełbasy chorizo
  • 1 szklanka bulionu wołowego
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • 1/2 pęczka koperku
Słodka kapusta z chorizo i koperkiem przygotowanie:
  • Kapustę posiekałam.
  • Chorizo pokroiłam w kostkę, boczek w cienkie paseczki.
  • Wysmażyłam mięso na suchej patelni a potem na wysmażony tłuszcz wrzuciłam kapustę.
  • Smażyłam jakieś 5 minut po czym wlałam bulion i dusiłam do miękkości.
  • Na sam koniec doprawiłam solą i pieprzem do smaku i dodałam posiekany koperek.
  • Dobre to jest oj dobre.
Smacznego
Przepis własny

2 komentarze

  1. Oo, uwielbiam eksperymentować z kapustą! Ta propozycja z chorizo i koperkiem wygląda naprawdę apetycznie. Dziękuję za inspirację.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest taki aromat że można dostać śliniotoku podczas gotowania, polecam

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger