Kapusta, biała kapusta jest znakomitym posiłkiem sama w sobie ale z dodatkami jest wyśmienita bo to i surówki i gołąbki i można nadziewać cale główki, można kisić. Do tego jest pyszna i zdrowa i wydaje mi się że była nawet kiedyś taka dieta kapuściana. Coś w tej kapuście musi być.
Kupujcie zatem kapustę i tym razem zrobimy ją z chorizo i koperkiem. Jest pyszna.
Słodka kapusta z chorizo i koperkiem - przepis
- 1 mała główka kapusty białej
- 100 g surowego boczku wędzonego
- 100 g kiełbasy chorizo
- 1 szklanka bulionu wołowego
- sól morska
- pieprz czarny
- 1/2 pęczka koperku
- Kapustę posiekałam.
- Chorizo pokroiłam w kostkę, boczek w cienkie paseczki.
- Wysmażyłam mięso na suchej patelni a potem na wysmażony tłuszcz wrzuciłam kapustę.
- Smażyłam jakieś 5 minut po czym wlałam bulion i dusiłam do miękkości.
- Na sam koniec doprawiłam solą i pieprzem do smaku i dodałam posiekany koperek.
- Dobre to jest oj dobre.
Przepis własny
2 komentarze
Oo, uwielbiam eksperymentować z kapustą! Ta propozycja z chorizo i koperkiem wygląda naprawdę apetycznie. Dziękuję za inspirację.
OdpowiedzUsuńJest taki aromat że można dostać śliniotoku podczas gotowania, polecam
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.