sobota, 28 października 2023

Pasta z tuńczyka

Na śniadanie do chleba wypadałoby użyć jakiegoś smarowidła. Nie zawsze musi to być masło, czasami majonez, czasami twarożek, czasami pasta. Pasty można robić ze wszystkiego a dziś zaproponuję pastę z tuńczyka, aromatyczną, kremową, smakowitą i szybko znikającą. Pracy przy niej mało a smak i aromat to jest to co lubimy. Chcecie spróbować?
Pasta z tuńczyka - przepis

Pasta z tuńczyka składniki:
  • 250 g tuńczyka w sosie własnym
  • 3 gałązki koperku
  • 1 łyżka keczupu
  • tabasco wedle uznania
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
Pasta z tuńczyka przygotowanie:
  • Tuńczyka wraz z zalewą przełożyłam do miski i ugniotłam widelcem.
  • Dodałam posiekany koperek, posiekanego drobno ogórka.
  • Dodałam także keczup i majonez, sok z cytryny i tabasco.
  • Dodajcie ile lubicie, ja zawsze dużo bo lubimy.
  • Wymieszałam całość i zajadamy, pasta gotowa.
Smacznego
Przepis własny

2 komentarze

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger