Na śniadanie do chleba wypadałoby użyć jakiegoś smarowidła. Nie zawsze musi to być masło, czasami majonez, czasami twarożek, czasami pasta. Pasty można robić ze wszystkiego a dziś zaproponuję pastę z tuńczyka, aromatyczną, kremową, smakowitą i szybko znikającą. Pracy przy niej mało a smak i aromat to jest to co lubimy. Chcecie spróbować?
Pasta z tuńczyka - przepis
Pasta z tuńczyka składniki:
- 250 g tuńczyka w sosie własnym
- 3 gałązki koperku
- 1 łyżka keczupu
- tabasco wedle uznania
- 2 łyżki majonezu
- 1 ogórek kiszony
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- Tuńczyka wraz z zalewą przełożyłam do miski i ugniotłam widelcem.
- Dodałam posiekany koperek, posiekanego drobno ogórka.
- Dodałam także keczup i majonez, sok z cytryny i tabasco.
- Dodajcie ile lubicie, ja zawsze dużo bo lubimy.
- Wymieszałam całość i zajadamy, pasta gotowa.
Przepis własny
2 komentarze
Lubię tuńczyka i chętnie zrobię taką pastę.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam:)
Będzie mi bardzo miło
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.